UITGEVERIJ EGMONT EINDELIJK OP DE BOEKENBEURS !

Vlaams Belang is de enige partij wiens politici geen werken mogen verkopen op de Boekenbeurs  “het festival van het geschreven woord”. Uitgeverij Egmont, de huisbibliotheek van Vlaams Belang, voldoet bij de verschillende erkenningsaanvragen aan alle statutaire verplichtingen, maar wordt niet aanvaard door de algemene vergadering van de Groep Algemene Uitgevers, vroeger V.U.V. (Vlaamse Uitgevers Vereniging).
Uitgeverij Egmont, die boeken van Vlaams Belangpolitici uitgeeft, MOET een stand krijgen op de Boekenbeurs. Dat heeft op 3 oktober de rechter in Antwerpen beslist. Als boek.be daar niet op ingaat moet ze een dwangsom van 500.000 euro betalen. De rechtbank noemde het verbod in strijd met de antidiscriminatiewetgeving.
De partij probeert al jaren via Uitgeverij Egmont, die trouwens aan alle voorwaarden voldeed, haar boeken op de Boekenbeurs te krijgen. Dat werd telkens geweigerd. Niet verwonderlijk als u weet dat Jos Geysels, de uitvinder van het Cordon Sanitaire, vele jaren voorzitter was van boek.be .  In tegenstelling tot de Boekenbeurs liet, vorig jaar oktober, de meest prestigieuze boekenbeurs ter wereld, de Frankfurter Buchmesse, wel VB werken toe. Zo mocht Gerolf Annemans op 22 oktober zijn communautaire boek “Quid Nunc?” voorstellen.

Beste lezers, na een nieuw proces tussen Uitgeverij Egmont en de Groep Algemene Uitgevers heeft de rechtbank nu beslist dat de boeken van Vlaams Belang op de volgende Boekenbeurs MOETEN te vinden zijn. Als u dit artikel leest is de Boekenbeurs misschien alweer voorbij. Ik hoop dat u de tijd hebt genomen om de stand van Egmont te bezoeken en zo eindelijk kennis te maken met de waardevolle werken van onze Vlaams Belangmandatarissen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...