Is het een moskee of een onderwijsgebouw?

Bestuurders van de V.Z.W, die gevestigd is in de Steenwinkelstraat te Schelle, waren eerst naar het schepencollege en de burgemeester gegaan van onze gemeente. Met de melding dat ze een onderwijsschooltje gingen oprichten voor de jeugd, om deze beter te onderwijzen over de Koran en het Islamgeloof. Elk een vond deze in de school onvoldoende. En tijdens deze lessen was de jeugd van de straat en in goede handen. Deze mondelinge overeenkomst zag er zeer positief uit.
Bij de werkzaamheden aan het gebouw kwam men tot de vaststelling dat er meer werk van doen was dan men eerst dacht. Geen parking voor auto’s (nu nog niet), werk aan elektriciteit, verwarming, lekkende daken en kelders ect.
Waarschijnlijk heeft men begrepen dat men subsidies kan bekomen en de geestelijke leiders betalen. Wegens de hoge kosten is men overgegaan naar een moskee of gebedshuis. Je kan zelf zien aan de foto’s dat men het een en ander heeft aangepast. Alleen de parking voor auto’s daar spreekt men niet van. Dit is wel het enige gebedshuis te Schelle zonder parking. N.B. Zaken die naar Schelle wilden komen, kregen geen toelating wegens gebrek aan onvoldoende auto parkeerplaatsen.

Leo Haucourt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...